Syyskuu 2016

 

 

 

 

 Kirsi Lohtaja

 

 Tiukkaa debattia rokotteista

 

 Suzanne Humphries ja Roman Bystrianyk ovat kirjoittaneet kirjan Dissolving Illusions - Disease, Vaccines, and the Forgotten Story, eli Harhakuvien liukeneminen - Sairaus, rokotteet ja unohdettu tarina. Teos haastaa totutut käsitykset rokotteista.

Me emme tarvitse rokotuksia suojelemaan terveyttämme. Terveys lähtee synnynnäisestä, luontaisesta vastustuskyvystämme, joka on osa soluimmuniteettia. Soluimmuniteetti ei vaadi mitään muistoa aiemmasta infektiosta. Vasta-aineet eivät myöskään ole edellytys toipuaksemme esimerkiksi tuhkarokosta. Me sairastumme tartuntatauteihin, kun kehomme ovat jaksoittaisen puhdistumisen tarpeessa. Pahimmat komplikaatiot aiheutuvat lääketieteellisestä hoidosta, joka tukahduttaa kaikki oireet. Rokotukset ohittavat osan kehon puolustusjärjestelmästä, käyttämällä luonnotonta sisäänpääsyä elimistöön. Luontainen puolustusreaktio eli oireiden ilmaantuminen, vahvistaa immuniteettiämme.
 

Kansikuvan tarina

Kirjan kansikuvassa on Arthur Smith Junior, vuosi on 1915 ja ikää 12 vuotta. Vuosi aiemmin kaikki New Yorkin osavaltion koulut olivat saaneet kirjeen, jossa ilmoitettiin pakkorokotuksista isorokkoa vastaan koskien kaikkia lapsia. Jos lapsi ei olisi rokotettu, hän ei saisi osallistua koulunkäyntiin. Ja mikäli häntä pidettäisiin kotona sen vuoksi, vanhemmat tultaisiin lähettämään vankilaan.

Tässä vaiheessa perheen kolme lasta oli jo rokotettu. Heistä kaksi kärsi hieman rokotusten jälkivaivoista, mutta he toipuivat. Kolmas, Arthur, sai pian rokotuksen jälkeen vakavia komplikaatioita. Ilmeni, että rokote oli saastunut suu- ja sorkkataudilla. Pojan pelättiin jo tekevän kuolemaa ja hänen tuskansa olivat kovat. Kolmen vuoden kärsimyksen jälkeen Arthur kuitenkin toipui. Historia ei kuitenkaan kerro, paraniko hän koskaan ihorakkuloistaan ja haavoistaan tai mitä mahdollisia muita terveysongelmia hänellä mahtoikaan olla. Hän kuoli vuonna 1983.
 

Kirjan syntytarina

Suzanne Humphries on menestyksekäs nefrologi (munuaistautien erikoislääkäri), joka jätti uransa taakseen katsomatta. Ikimuistoisin tapahtumasarja, joka muutti hänen elämänsä ja ajattelunsa suuntaa, oli talven 2009 sikainfluenssaepidemia.

Kolme potilasta kiidätettiin ensiapuun. Munuaiset olivat lakanneet toimimasta. Jokainen näistä potilaista kertoi saman asian: ”Olin kunnossa, kunnes sain sen rokotteen.” Suzanne päätti kertoa havainnostaan sisätautiyksikön johtajalle, johon hänellä oli aina ollut hyvät ja toimivat välit. Tämä kuitenkin suhtautui tällä kertaa hyvin kielteisesti ja torjuvasti. Myöhemmin tuli lisää uusia munuaisongelmista kärsiviä potilaita. Normaalisti toimineet munuaiset olivat pettäneet 24 h sisällä rokotuksesta. Kollegat eivät tahtoneet uskoa tapahtumilla olleen mitään yhteyttä rokotuksiin. Ainoastaan muutama harva työyhteisön jäsen uskoi, tai ainakin alkoi tarkemmin kartoittaa potilaidensa rokotushistoriaa. Kollegat eivät kuitenkaan uskaltaneet avoimesti olla samaa mieltä.

Suzanne alkoi ottaa selvää turvallisuuskäytännöistä ja rokotusten riskeistä munuaispotilaiden kohdalla. Näitä tietoja ei ollut. Sanottiin vain munuaispotilaiden kestävän rokotukset, koska ne ovat ”turvallisia ja tehokkaita”. Suzanne sai osakseen hyvin hämmentävää ja uskomatonta kohtelua. Samaan aikaan, kun hänen sallittiin kieltää jonkun tietyn, potilaan kuntoa huonontavan, rokotteen antaminen, hänen sanottiin tekevän niin liian usein ja että hänen pitäisi olla puuttumatta sairaalan rokotuskäytäntöön.

Suzannelle kerrottiin toistuvasti, että mikäli hän halusi saada uskottavuutta näkemyksilleen, hänen pitäisi tehdä oma tutkimus, joka todistaisi sen, että rokotteet voivat aiheuttaa munuaisten toimintahäiriöitä. Hän koki, että ensimmäisen kerran uransa aikana hänen näkemystään munuaisten toiminnasta ei kunnioitettu. Hän oli kyvytön suojelemaan omia potilaitaan sairaalan antamilta rokotuksilta. - Tämä kirja on viiden tutkimusvuoden tulos.

Roman Bystrianyk on kolmen lapsen isä, joka halusi varmistaa lapsilleen hyvän elämän. Vanhemmuuden varhaisvaiheessa hän uskoi, että rokotukset olivat osa hyvää terveyttä. Kuitenkin, jokin sisäinen ääni naputti ja sanoi hänelle, että jokin ei täsmännyt rokotusten suhteen.

Hän alkoi etsiä tietoa, mutta tilastotietoja tartuntatauteihin sairastuneisuudesta ja kuolleisuudesta ei ollut helppo löytää. Sattumalta hän törmäsi Neil Z. Millerin kirjaan, josta löytyi taulukko tuhkarokon aiheuttamista kuolemista. Kuolleisuus oli laskenut 95 % jo ennen kuin tuhkarokkorokote otettiin yleiseen käyttöön. Lukemattomien tiedonetsintätuntien tuloksena selvisi myös, että verrattuna vuoteen 1900, oli Yhdysvaltain tuhkarokkoon kuolleisuus laskenut yli 98 % ennen rokotusten alkua! Samoin hinkuyskään kuolleisuus oli vähentynyt yli 90 % ennen DTP-rokotteen aikaa.

Pian tämän jälkeen hänen kaikki kolme lastaan sairastuivat samana viikonloppuna. Selvisi, että heidän äitinsä oli rokotuttanut heidät vastoin heidän isänsä näkemystä ja ilman hänen lupaansa. Lapset olivat saaneet samalla kertaa rokotteet DTP (kurkkumätä-jäykkäkouristus-hinkuyskä), MPR (tuhkarokko-sikotauti-vihurirokko) ja polio. Lapset olivat hyvin sairaita ja yhdelle heistä jäi pidempiaikaisia vaivoja.

Muutama vuosi tämän jälkeen yksi lapsista romahti. EEG paljasti epänormaaleja aivoaaltoja ja tautikohtauksia. Roman epäili rokotteiden olevan syynä. Neurologi totesi, että mikään ravitsemuksellinen muutos ei korjaisi tilannetta.

Roman ei tyytynyt tähän, hän jatkoi tutkimuksiaan. Perinteisen lääketieteen dokumentit sisälsivät tarvittavan tiedon ja Roman ohjelmoi lapselleen lisäravinteita ja orgaanisen ruokavalion. Muutaman kuukauden kuluttua EEG todisti tilanteen korjaantuneen. Kuitenkin tämä parantava tieto oli sivuutettu.

Roman jatkoi tutkimuksiaan, löytäen tuhansia sivuja, jotka maalasivat hänen eteensä aivan toisenlaisen kuvan rokotteista.
 

Hieman kirjasta

Minut yllätti se havainto, että tartuntatauteihin kuolleisuus sekä myös sairastavuus koko maailmassa ovat olleet voimakkaassa laskusuunnassa rokotteiden saavuttua markkinoille. Monin paikoin kuolleisuus on ollut lähes nolla. Kirjasta löytyy suuri määrä eri kaupunkien ja maiden tilastoja. Kirjan lopussa on yksityiskohtaiset tiedot siitä, mistä virallisesta julkaisusta tiedot on saatu. Esimerkiksi Yhdysvaltojen kuolleisuutta koskeva tutkimus osoitti, että lääketieteen osuus kuolleisuuden laskuun vuosivälillä 1900-1973 on ollut korkeintaan 3.5 %. Se siitä illuusiosta, että rokotteet olisivat pelastaneet maailman.

Nettisivustolla www.dissolvingillusions.com on nähtävissä kirjan valokuvat, taulukot ja muuta kirjassa esiintyvää informaatiota. Kirjassa on tilastojen lisäksi paljon valokuvia lukuisista historiallisista lähteistä. Erittäin antoisaa oli voida lukea entisaikain lääkäreiden dokumentoimia tekstejä sekä sairauksiin että niiden hoitomuotoihin liittyen.

Dissolving Illusions on hyvin johdonmukainen ja perusteellinen. Kirja perustuu dokumentoituun historiaan ja selvityksiin sekä lääketieteellisiin tutkimustuloksiin. Vaikeammin ymmärrettävät lääketieteelliset termit on käännetty myös kansankielelle. Tekstistä pystyy kyllä ymmärtämään kaiken oleellisen, vaikkei tuntisikaan kaikkia lääketieteeseen ja tautioppiin liittyviä asioita.
 

Elämä muuttui vuosien saatossa

Entisajan elämä ei ollut helppoa. Ihmiset asuivat ahtaasti, usein kylmissä ja kosteissa kellariasunnoissa. Teollistumisen myötä muutettiin maalta kaupunkeihin. Työajat olivat pitkiä ja myös lapsityövoima oli käytössä. Väki oli usein uupunutta ja aliravittua. Keskellä asutusta sijaitsi usein myös teurastamo, samoin mädäntyvät koirien ja hevosten ruhot. Teollisuus toi mukanaan saasteet. Jätteet heitettiin kaduille rottien, koirien ja sikojen eteen. Ulosteet virtasivat lopulta jokiin ja vesistöihin. Vessoista oli pulaa. Puhdasta vettä ei useinkaan ollut juotavaksi. Yleinen likaisuus ja kurjuus vallitsivat eikä hygieniasta ollut tietoakaan.

Rokotteet tai antibiootit eivät vanhojen historian dokumenttien mukaan ole olleet avain parempaan terveyteen - päinvastoin. Ne toivat mukanaan monia lisäongelmia.

Yleinen terveys alkoi kohota parantuneen hygienian myötä. Useimmilta lääkäreiltä kesti kauan aikaa hyväksyä sellainen seikka kuin käsien pesu ennen ja jälkeen hoitotoimenpiteiden. He itse asiassa sairastuttivat vuosien varrella monia ihmisiä omalla välinpitämättömyydellään ja uppiniskaisella asenteellaan hygienian aakkosia kohtaan. Entisajan ihmiset pitivät saippuan säännöllistä käyttöä vaarallisena heidän iholleen, eivätkä nähneet peseytymistä tarpeellisena. Ruumiin tuoksu oli hyväksytty asia. Terveysviranomaisilla oli kova työ vakuuttaa kansa siitä, että peseytyminen oli hyvästä.

Jätehuollon kehittyminen sekä veden klooraus ja suodattaminen vähensivät tauteja sekä siistivät ympäristöä. Teurastamot siirrettiin, samoin kuin teollisuuskin, kauaksi asutuksen ulkopuolelle. Ilma raikastui. Myös asuinolot paranivat, kun kellariasunnot suljettiin. Samoin suljettiin kellaritiloissa olleet leipomot. Työolot inhimillistyivät, kun lapsityövoiman käyttö väheni ja työpäivän pituus lyheni. Jäi aikaa myös levolle, liikunnalle ja perhe-elämälle.

Hygieniatoimia kohdistettiin myös ruoan ja maidon laadun tarkkailuun. Maitoa alettiin pastöroida ja maitovalmisteista poistettiin formaldehydi. Ravitsemus monipuolistui. Vauvojen terveyden edistämiseksi luotiin kampanja, jossa panostettiin mm. äitien imetyskoulutukseen ja vauvanmaitopullojen sterilisoimiseen keittämällä. Sähkö ja kylmälaitteet kantoivat oman kortensa hyvinvoinnin edistämisen kekoon.

”Rokotteet keksittiin siksi, että niitä oli mahdollista valmistaa. Ei niinkään siksi, että niitä olisi välttämättä tarvittu.”  Tätä mieltä on ollut Alexander Langmuir, MD, infektiosairausten epidemiologian isä.
 

Mitä rokotteet sisältävät

Rokotteissa käytetään tauteja aiheuttavia viruksia tai bakteereita, jotka ovat eläviä tai osittain/kokonaan tainnutettuja. Näiden lisäksi rokotteissa on mukana adjuvantteja eli tehosteita sekä muita lisäaineita.

Yleisiä rokotteiden ainesosia ovat kananmuna, latexi, antibiootit, liuottimet kuten polysorbaatti 20 tai 80, elohopea (timerosaali eli tiomersaali), alumiini, formaldehydi, vapaat aminohapot, kortisoni, natriumboraatti, fenoli, lipeä (natriumhydroksidi), lipopolysakkaridit, sukroosi, sorbitoli... Rokotteissa käytetään myös apinan munuaista tai keuhkoa, vasikan sikiötä, lehmän sydäntä, koiran munuaista, hevosen, hiiren tai sian verta, kanin aivoja, lehmän verta, ihmisen sikiötä, geenimanipuloitua DNA:ta.

Erityisen vaarallinen on imusolujen toimintaa muuttava elohopea. Se myös lisää autismia. Timerosaalin turvallisuudesta ihmisille on tehty vain yksi tutkimus vuonna 1929. Kaikki 22 meningiittipotilasta kuolivat. Rokotteiden alumiiniadjuvantit puolestaan altistavat etenkin autoimmuunisairauksille, aivotulehduksille ja pitkäaikaisille neurologisille komplikaatioille. Autoimmuunisairaudet voivat ilmetä vasta muutama vuosi rokotuksen jälkeen. ASIA on uusi diagnoosi. Se on tulehduksellinen autoimmuunisyndrooma, jonka aiheuttajana on rokotteiden tehosteaineet.
 

Rokotteiden turvallisuus – onko sitä?

Kuka ottaa kantaakseen vastuun niistä sairauksista, vammoista ja kuolemista, mitä pakkorokottaminen tuo tullessaan? Etenkin, kun päättäjät sivuuttavat monet lääketieteellisesti pätevät tutkimukset, joissa on osoitettu rokotusten yhteys moniin sairauksiin. Osalle rokotteita on myös myönnetty lisenssejä ilman perusteellisia tutkimuksia niiden turvallisuudesta. Tämä on karu, dokumentteihin perustuva tosiasia.

Todellisuudessa isorokkorokote ei ole koskaan ollut mikään maailman pelastaja. Historian alkuperäiset dokumentit tietävät kertoa mielenkiintoisen tarinan. Karjapiikojen keskuudessa kiersi huhu, että lehmärokko-injektio voisi suojata ihmisten isorokolta. Vuonna 1774 maanviljelijä Benjamin Jesty teki naarmuja vaimonsa ja kahden poikansa ihoon terävällä neulalla, raaputtaen sitten lehmärokko-märkää lehmästä ja siirtäen sen rikotulle iholle. Jestyn pojat säästyivät isorokolta.

Näihin teorioihin uskoen maanviljelijä Edward Jenner, vuonna 1796, otti koekaniinikseen 8-vuotiaan pojan, nimeltään James Phipps. Jenner raaputti märkäistä eritettä sairastuneen palvelijatar Sarah Nelmesin käsistä ja rokotti pojan tällä eritteellä. Kun poika ei altistuksen seurauksena sairastunut, uskoi Jenner rokotteen olevan menestys ja antavan elinikäisen suojan.

Tähän rokotteeseen sekoittui vuosien kuluessa monien eri eläinlajien monenlaisia viruksia, samoin kuin ihmistenkin viruksia. Epähygieeninen rokote antoi lyhyen suoja-ajan, tuoden samalla mukanaan muitakin sairauksia. Rokote saastui myöhemmin myös suu- ja sorkkataudilla.

Muun muassa Simian virus SV40, syöpää aiheuttava apinavirus, on pystytty eristämään sekä Salkin että Sabinin poliorokotteesta. Jo vuonna 1955 erityisasiantuntijavirologi Sven Gard väitti, että poliorokotus Yhdysvalloissa aiheutti yhtä monta poliomyelitistä kuin mitä se ehkäisi. Kyseinen apinavirus on riski myös nykypäivän poliorokotteessa, sillä apinoita käytetään edelleenkin rokotteen tuotannossa.

Bill ja Melinda Gatesin rahoittama Pulse Polio –rokotuskampanja, suun kautta annetulla poliorokotteella Intiassa, tuotti 47 500 halvauspotilasta! Sattumalta Bill Gates on myös satsannut valtaisat summat rokoteteollisuuteen. Hän on lisäksi investoinut runsaalla kädellä Monsanton GMO-projektiin.

Villi polio on lähes kadonnut maailmasta, mutta ei-polio ”akuutti veltto halvaus” eli AFP (non-polio Acute Flaccid Paralysis) on lisääntynyt. Tämä vanhan polio-diagnoosin tilalle otettu nimitys kattaa kaikenlaiset halvaukset – myös rokotteista ja esim. DDT:stä aiheutuneet.

Tällä hetkellä muu maailma vastustaa ihmisen papilloomavirusta vastaan kehitettyä HPV-rokotetta, mutta Suomi liputtaa yhä sen puolesta. Rokotteella on lukemattomia äärettömän vaarallisia sivuvaikutuksia ja niiden ilmaantuvuus on erittäin suuri. Kouristukset, epilepsia, halvaukset, selkäytimen vauriot, hengitysvaikeudet ja tukehtuminen, autoimmuunisairaudet, sydänsairaudet, neurologiset sairaudet, kuurous, sokeus, naistentaudit, hedelmättömyys, keskenmenot….. Yksityiskohtainen lista on pitkä ja kammottava kuin nälkävuosi.

MPR eli tuhkarokko-sikotauti-vihurirokko on myös rokote, johon pitää suhtautua harkiten. Tuhkarokko-komponentin teho on ensinnäkin kyseenalainen. Sen yhteys autismiin on vahvistettu vuonna 2006. Toisekseen, rokote sisältää eläviä viruksia. Ihmiset, jotka kärsivät autoimmuunisairauksista, omaavat usein alentuneen vastustuskyvyn, jolle mikä tahansa eläviä viruksia sisältävä rokote voi olla vaarallinen tekijä. Tuhkarokon on lisäksi todettu useammassa tutkimuksessa olevan rokotettujen tauti. Seuratkaapa vain, niin huomaatte epidemian seuraavan useimmiten rokotuskampanjaa… koska taudin voi saada myös rokotteesta.

Vuonna 1972 Yhdysvaltain Senaatin kuulusteluissa todettiin ”32 arvotonta rokotetta, joilla oli hyvin vähän arvoa ja jotka olivat jopa vahingollisia”. Osa näistä oli ollut markkinoilla jo 20 vuotta. Mikäli mahdollista, ongelmista ja vaurioista pyritään edelleenkin vaikenemaan ja salaamaan ne kansalta.

Tälläkin hetkellä on eri puolilla maailmaa menossa oikeudenkäyntejä rokotteiden aiheuttamien vaurioiden puolesta. HPV- sekä pneumokokkirokote Synflorix olkoon esimerkkeinä. Synflorix on tappanut ainakin yhden ja vammauttanut useita lapsia Suomessakin.
 

Leicesterin metodi

Leicesterin kaupunki Englannissa päätti takavuosina, 1880-luvun lopulla, kieltäytyä rokotuksista. He luottivat sairastuneiden karanteeniin ja heidän kotiensa täydelliseen desinfioimiseen. Kaupungin terveysministeri totesi vuonna 1904, että rokottamattomat lapset eivät juurikaan altistuneet isorokolle. Mikäli altistuivat, niin sairaus tarttui heihin rokotettujen aikuisten välityksellä. Vuonna 1910 samainen lääkäri-terveysministeri totesi, että rokottamattomat ihmiset eivät olleet uhka yhteisölle. Leicesterissa isorokkoon kuolleisuus jatkoi laskuaan siitä huolimatta, että rokottamattomien määrä kasvoi. Sama suuntaus jatkui vielä 60 vuoden jälkeenkin.

Sama tapahtui myös vuonna 1972 Jugoslaviassa, kun ensin oli rokotettu 18 miljoonaa ihmistä isorokkorokotteella ja todettu rokote tehottomaksi. Epidemian päättymisen syynä ei ollut rokotekampanja vaan Leicester-metodin käyttäminen.
 

Immuniteetti ja ravinto

Luonnollinen eli synnynnäinen immuniteetti suojaa myös eristyksissä eläviä alkuasukasheimoja. Heimot, jotka eivät ole käyttäneet länsimaisia lääkkeitä eivätkä ole saaneet rokotuksia, ovat tutkimuksissa osoittautuneet täysin immuuneiksi. He voivat infektoitua, mutta sairaudet eivät leviä heimon keskuudessa. Kuolleisuusaste tauteihin on olematon.

Rokotteille on myös olemassa monia turvallisia vaihtoehtoja, joita osa entisajan lääkäreistä käytti menestyksellä. Dokumentit näistä löytyvät koululääketieteen piiristä. Jopa isorokko, polio, tuhkarokko, hinkuyskä, verenmyrkytys, tubi sekä monta muuta ikävää tautia on mahdollista nujertaa ilman rokotuksia tai antibiootteja. Tärkein tekijä on monipuolinen ja vitamiinipitoinen ruokavalio.

A-, C- ja D-vitamiini ovat kaikista keskeisimmässä asemassa. C-vitamiini on vastamyrkky kaikille kehoon päässeille myrkyllisille aineille, niiden laadusta riippumatta. A- ja C-vitamiinit suurina annoksina toimivat esimerkiksi tuhkarokon nujertajina. Tarkemmat ohjeet löytyvät kirjasta.
 

Uusia lakiesityksiä

Suomen uusi tartuntatautilakiesitys (HE 13/2016) rajaa yksilön oikeutta kieltäytyä rokotteiden, antibioottien tai muiden lääkkeiden sisältämien aineiden käytöstä. Odotettavissa on syksyllä myös alle kouluikäisiä lapsia koskeva lasten pakkorokotuslakialoite kansanedustaja Mikko Kärnältä. Vaikuttaa siltä, että Suomi on matkalla kohti aiemmin maailmassa vallinnutta pakkorokotuslakien aikakautta. Jopa samoilla seuraamuksilla kuin tuolloin: etuudet ja rahat pois tai jopa vankilaan. Suomi näyttää seuraavan Yhdysvaltain kongressin pakkorokote-esitystä.

Nürnbergin ihmisoikeuksia koskevassa Kansanmurhasopimuksessa vuodelta 1948 sanotaan mm. näin:

”Mitään lääketieteellisiä toimenpiteitä, tai mitään niitä koskevaa, ei tulisi antaa tai tehdä ilman vastaanottajan tai hänen lähiomaisensa lupaa.”

”Mitään lääketieteellisiä toimenpiteitä tai interventioita ei tulisi tehdä, ennen kuin vastaanottaja tai hänen lähiomaisensa on täysin tietoinen kaikista mahdollisista sivuvaikutuksista tai kaikista mahdollisista seurauksista, jotka johtuvat tästä teosta tai interventiosta, niin lyhyellä kuin pitkällä aikavälillä.”

Suomikin on allekirjoittanut tämän.

 

Lisätietoa löytyy Rokotusinfo ry:n facebook-sivuilta. 

http://www.vaccinesafety.edu (Institute for Vaccine Safety)
http://www.sailhome.org/Concerns/Vaccines.html
https://www.thl.fi/fi/web/rokottaminen/rokotteet
http://www.laakeinfo.fi
Tiomersaalille altistuminen ja autismi: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23965928
Elohopeamyrkytys lisää riskiä sairastua autismin kirjoon: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21797771

Tiomersaalin turvallisuudesta ihmisille tehty tutkimus (1929). Kaikki 22 meningiittipotilasta kuolivat: http://www.ashotoftruth.org/science/frank-b-engley-jr-phd-interview

Uusi autoimmuunioireyhtymä yhdistetty alumiiniin rokotteissa:
http://www.greenmedinfo.com/blog/new-autoimmunity-syndrome-linked-aluminum-vaccines

 

ALOITUSSIVULLE