Ultran Nettikolumni  11/2002

www.ultra-lehti.com 2-vuotissynttäreiden kunniaksi julkaisemme marraskuun nettikolumnina Pasi Raitasen paljon pyydetyn esityksen kesän 2002 Ultrapäiviltä!

 Pasi Raitanen

Indigolapset, hopealapset ja muut väri-ihmiset

 Teksti Pasi Raitanen

Nykyään lähes kaikki ihmiset voidaan luokitella erilaisiksi ns. väri-ihmisiksi.

Tämä ihmisen väri ei tarkoita hänen auransa väriä, vaan se kertoo jotain hänen perusluonteestaan. Väri-ihmisiä on ollut aina poislukien indigo- ja täyspurppura-lapset, jotka ovat syntyneet vasta 1985 jälkeen. Osa väri-ihmisistä on useamman värin sekoituksia eli voit olla esim. hopea-indigo tai osapurppura-harmaa jne.

Väri-ihmisten lisäksi on olemassa myös ns. pioneereja, jotka ovat "tasoittaneet" tietä indigolapsen tulemiselle. Nämä pioneerit ovat henkisten asioiden uranuurtajia, ja he ovat saaneet osakseen suurimman kriittisyyden ja pilkan mitä henkisiin asioihin liittyy. Omalla toiminnallaan he ovat saaneet yleistä mielipidettä "ufomyönteisemmäksi" ja sitä kautta he ovat helpottaneet indigolasten työtä.

Tämän kirjoituksen tarkoituksena ei ole se että alkaisit luokittelemaan ihmisiä joihinkin tiettyihin väreihin, mutta jos sinulla ongelmia oman lapsesi kanssa tai jonkun aikuisen kanssa, niin tästä kirjoituksesta voi olla apua kun pyrit ymmärtämään hänen käyttäytymistään. Itse sain näistä tiedoista apua oman indigo ja hopea poikien kasvatuksessa ja heidän käyttäytymisensä ymmärtämisessä.

Toivottavasti tekin saatte joitakin vinkkejä lastenne kasvattamiseen näistä tiedoista.

 

Indigolapset

Indigolapset ovat uudenajan valonlähettiläitä. He ovat vanhoja sieluja joiden ei olisi välttämättä tarvinnut edes syntyä enää. He ovat kuitenkin tulleet johtamaan maan uuteen henkisempään aikakauteen. He ovat syntyneet vuoden 1985 jälkeen, ja heitä syntyy edelleen. Heidät voi tunnistaa avoimista rehellisistä silmistä, jotka näkevät valheen taakse. He ovat yleensä urheilullisia, vilkkaita ja sosiaalisia. He käyttäytyvät kuin "kuninkaalliset", mutta ovat silti erittäin oikeudenmukaisia ja puolustavat heikompia. He nauttivat ollessaan huomion keskipisteenä ja sen takia he pyrkivät olemaan aina äänessä. He ovat nopeaälyisiä ja koulunkäynti on heille liiankinhelppoa. Meidän jokapäiväiset ongelmat ovat heille helppoja ratkaista, ja he pyrkivätkin antamaan ratkaisuja jokaiseen ongelmaan.

Indigon kasvatuksessa kannattaa ottaa huomioon muutamia asioita. Indigot pyrkivät olemaan määräileviä sisaruksiaan ja vanhempiaan kohtaan. Senpä takia heiltä täytyy ottaa luulot pois jo hyvin aikaisessa vaiheessa eli hänelle täytyy osoittaa paikka perheessä. Tämä käy mieluummin huumorilla. Meillä indigo ilmoitti, että hän on Jeesus ja häntä pitää totella. Niinpä hänen äitinsä ilmoitti. ja hän on sitten Jumala, ja koska Jeesus on Jumalan poika, niin sen takia hän määrää mitä kotona tehdään ja homma toimi.

Indigot hakevat myös rajojaan mitä he saavat tehdä ja mitä eivät. Sen takia vanhempien on uskallettava sanoa hänelle EI, mutta vanhempien täytyy myös pystyä perustelemaan kantansa. Jos perustelu on indigon mielestä hyvä, niin hän ei enää koskaan tee sitä mikä häneltä on kielletty. Jos indigo "voittaa" vanhempansa tässä valtataistelussa, niin hän alkaa halveksia vanhempiaan, mutta jos vanhemmat "voittavat", niin hän alkaa kunnioittamaan heitä.

Indigo on kaikessa kovuudessaan kuitenkin erittäin herkkä ja pahoittaa mielensä  hyvin herkästi. Kaikesta tekemästään heitä täytyy kiittää, kehua ja kannustaa, sillä he tarvitsevat sitä tai muuten heillä on vaarana muuttua turhautuneeksi ja aggressiiviseksi. Heidän valtava toimintatarmonsa tulisi suunnata opiskeluun ja mielellään liikunnallisiin harrastuksiin. Kotitöitäkin he tekevät mielellään, joskin hän muistaa jatkuvasti muistuttaa, mitä kaikkea hän on tehnyt. Indigolle tarvitsee antaa tarpeeksi vaativia ja haasteellisia tehtäviä jo hyvinkin nuorena, muuten hän taas turhautuu ja lyö kaiken läskiksi.

 

Hopealapset

Hopealapset ovat "valaistuneita" sieluja. Heitä on ollut jo koko 1900 luvun ajan. Heidän tehtävänään on olla indigoiden luottomiehiä ja tietyssä mielessä heidän rauhoittelijoitaan. Sen takia hopeaihmiset ovat monesti indigolasten vanhempia. Hopeat ovat yleensä voimakasrakenteisia, rauhallisia ja he käyttäytyvät luottamusta herättävästi. Heillä on kirkkaat viisaat silmät, ja he tulevat ihmisten kanssa hyvin toimeen. Arkiset askareet tuntuvat heistä tyhjänpäiväsiltä , ja he uppoutuvat herkästi omaan haavemaailmaansa. Meidän hopea keräili koulussa kesken oppitunnin auringonsäteitä pitkin luokkaa. Katastrofi- ja onnettomuustilanteissa he ovat kuitenkin nopeita ja luotettavia sekä saavat tilanteen rauhoittumaan omalla rauhallisuudellaan ja päättäväisyydellään.

Hopean kasvatuksessa kannattaa ottaa huomioon muutamia seikkoja. Jos hopea uppoutuu usein omaan "pilvilinnamaailmaansa" on vanhempien tehtävänä palauttaa hänet takaisin maanpinnalle. Eräs tapa on vaatia häneltä tarkkuutta vaativia työtehtäviä. He tarvitsevat myös rohkaisua ja kannustusta, että he alkaisivat omatoimisesti huomioimaan fyysistä ympäristöään. He myös tekevät rauhallisesti hymyillen juuri sitä mitä he itse haluavat. Siksi vanhempien on oltava tarkkoja, että heidän kontrollinsa lapseen säilyy ja että he tietävät mitä lapsi puuhastelee.

 Hopea voi olla myös kaksinaamainen. Hän voi olla kotonaan kiltti, mutta kodin ulkopuolella jotain ihan muuta. Senkin takia vanhempien olisi hyvä tietää hänen puuhistaan. Hopea tekee mielellään pyydettyjä palveluksia, mutta oma-aloitteisesti hän ei niihin ryhdy. Koulumenestys voi olla heillä heikkoa, paitsi niissä aineissa joista hän itse pitää. Muihin kouluaineisiin motivoiminen on yleensä hankalaa ja tarvitsee pitkät perustelut.

 

Täyspurppuralapset

Täyspurppuralapset ovat alakerran mestareita, joiden tehtävänä on estää indigolasten toiminta.

Heitä on syntynyt vasta vuoden 1985 jälkeen. He kehittyvät yleensä fyysisesti muita lapsia nopeammin ja he ovat erityisen kauniita. Silmät hallitsevat voimakkaasti kasvoja. Ne ovat viisaat mutta pistävät. Täyspurppurat ovat hyvin energisiä, voimakkaita, ja he pystyvät jo pienenäkin keskittymään tylsiinkin asioihin pitkäjänteisesti. Heidän energisyydestään johtuen heidän unentarve on olematon. Heille saattaas riittää muutaman tunnin yöunet.

He ovat erittäin hyviä "psykologeja", jotka tuntevat ihmismielen liikkeet läpikotaisin. He eivät hae ystäviä, vaan odottavat ihmisten ottavan heihin yhteyttä. Yleisvaikutelmaltaan he ovat jo pienenä viisaanoloisia ja he pystyvät antamaan viisaantuntuisia ratkaisuja ihmisten ongelmiin. Näin he pystyvät voittamaan ihmiset puolelleen. He ovat koulumenestykseltään yleensä hyviä. Täyspurppurat ovat valepuvun mestareita ja heitä on vaikea tunnistaa heidän aurakentästään.

Täyspurppuran kasvatuksessa kannattaa ottaa huomioon muutamia seikkoja. Lapset pyrkivät ottamaan kotona ylivallan, ja senpä takia vanhempien on oltava hyvin tiukkoja siitä ettei lapsi määrää mitä kotona tehdään tai kaupasta ostetaan. Vanhemmat eivät saisi myös pelätä lastaan tai hänen kiukunpurkauksiaan, esim. ei lähdetä klo 2 yöllä leikkipuistoon vaikka lapsikuinka sitä vaatisi ja kiukuttelisi. Vanhempien tulisi antaa lapselle paljon rakkautta, hellyyttä ja huomiota, vaikka hän ei näyttäisi sitä kaipaavankaan. Hänelle tulisi opettaa myös elämän reilunpelin säännöt, joita myös vanhempien tulisi noudattaa. Vanhempien tulisi opettaa hänelle myös toisten ihmisteen huomioonottaminen, toisten tunteet ja selitettävä tarkkaan tekojen seuraukset.

 

Osapurppuralapset

Osapurppuralapset ovat alakerran ohjaajia. Heidän tehtävänään on saada hopealapsien päät pyörälle. Osapurppuroita on ollut 1900 luvulta lähtien. He ovat yleensä lyhyitä pyöreähköjä seksikkään näköisiä tyttöjä tai naisia. Heillä on vietteliäät silmät, joista on hankala saada katsettaan irti. He osaavat hyvin lirkutella ja vietellä ja sitä kautta he saavat tahtonsa läpi. He ovat myös erittäin tempperamenttisia ja suuttuvat herkästi, jos asiat eivät mene heidän suunnitelmien mukaisesti.

He eivät ole koulumenestykseltään parhaita oppilaita, mutta he osaavat käyttää ihmisiä hyödykseen, ja saavat ystävänsä tekemään heidän läksynsä, ja he osaavat pyörittää opettajansa pikkusormensa ympärille. He herättävät ihmisessä viettimaailman ja leikittelevät siten ihmisten tunteilla. Osapurppuran kasvatuksessa kannattaa ottaa huomioon muutamia seikkoja.

Vanhempien ja sukulaisten tulisi olla erittäin tiukkoja eikä antaa kertaakaan periksi lapsen "lirkuttelulle". Hänelle tulisi opettaa, ettei hän saavuta sillä mitään. Kaikki pelisäännöt on sovittava, ja niistä on pidettävä tiukasti kiinni. Seksuaalisuus kehittyy osapurppurassa jo hyvinkin varhain. Sen takia vanhempien tulisi pitää hänet lapsena mahdollisimman kauan eikä antaa esim. 5-vuotiaan ostaa mitään "seksikkäitä" vaatteita.

Jos vanhemmat huomaavat, että hän hallitsee tai hyväksikäyttää jotain ystäväänsä, on siihen heti puututtava esim. keskustelemalla tämän ystävän vanhempien kanssa. Hänen pitkäjänteisyyttään tulisi kehittää pitkäjänteisillä töillä, ja häntä tulisi lähes ylenpalttisesti kiittää kun hän siinä onnistuu. Muutenkin hän tarvitsee rakkautta, kannustusta ja kehuja aina kun hän onnistuu itse jossain. Vanhempien tulisi myös tarkastaa ja valvoa, että hän tekee itse kotiläksynsä eikä teetä niitä kavereillaan.

 

Harmaat lapset

Harmaat lapset ovat erittäin hyviä kauppamiehiä. Heitä on ollut koko 1900-luvun ajan. He yrittävät luoda ympärilleen mahdollisimman paljon sekasortoa ja erimielisyyttä. Heillä on yleensä ymmärtäväiset silmät, ja useimmiten he ovat poikia ja miehiä. Heillä on hyvä "psykologinen silmä" ja he osaavat havaita ihmisten heikoimmat kohdat. He saavat ihmiset kertomaan itselleen omista ongelmistaan ja sitä kautta he saavat ihmiset itsestään riippuvaisiksi, koska he voivat "kiristää" ihmisiä tiedoillaan.

Harmaitten kasvatuksessa kannattaisi ottaa huomioon muutamia seikkoja. Harmaille tulisi opettaa, että he ottaisivat huomioon myös toisten tunteet. Heille tulee opettaa, että tunteet eivät ole kauppatavaraa. Hänet olisi laitettava opettelemaan joukkuehenkeä esim. jalkapallo-tai jääkiekkoharrastuksiin, että hän oppisi pois minä- hengestä me-henkeen. Hänelle tulisi opettaa, että kieroilulla ja toisten ihmisten hyväksikäytöllä ei pääse eteenpäin. Vanhempien huomatessa "kaupantekoa" on siihen heti puututtava. Opeta lapsellesi "mitä annat, sitä saat".

 

Likaiset lapset

Likaiset lapset ovat näkyvin joukko tässä järjestelmässä. Heitäkin on ollut koko 1900-luvun ajan. Likaisilla lapsilla on epävarma olemus, joka "hakee" koko ajan apua. He ovat yleensä silmiinpistävän laihoja ja hoitamattoman näköisiä. Psyykkisesti he ovat tasapainottomia, ja heillä on yleensä taipumuksia skitsofreeniseen käyttäytymiseen. He voivat käyttää runsaasti alkoholia, lääkkeitä ja huumeita. He voivat olla ns. saatananpalvojia tai muuten anarkistisesti käyttäytyviä. He ovat yleensä harmaitten lasten ohjauksessa.

Likaisten kasvatuksessa kannattaisi ottaa huomioon muutamia seikkoja. Vanhempien tehtävänä on nostaa lapsen itsetuntoa esim. laittamalla hänet harrastamaan yksilölajeja. Budo-lajit ovat hyviä monessakin suhteessa. Vanhempien on myös pidettävä huoli, että hän saa onnistumisen kokemuksia ja että hänen onnistumisensa myös huomataan. Likainen tarvitsee myös erityisen paljon huomiota, kannustusta ja rakkautta. Jos vanhemmat huomaavat, että häntä käytetään hyväksi, esim. kiristetään, on siihen heti puututtava. Vanhempien on pyrittävä lapsen kanssa erityisen luottamuksellisiin väleihin, että hän puhuisi omista tekemisistään avoimesti. Koulunkäynti on likaiselle vaikeaa, ja niinpä vanhempien tulisi "käydä koulua" hänen kanssaan.

 


Takaisin